Palvelut

MaisemaVisio tarjoaa monipuolisia suunnittelupalveluita kaikkiin pihojen ja muiden ulkotilojen tarpeisiin.

Asiakkaitamme ovat:

 • yksityiset
 • taloyhtiöt
 • rakennusliikkeet
 • arkkitehtitoimistot
 • yritykset, yhdistykset ja säätiöt
 • julkinen sektori

Linkeistä saat lisätietoa erilaisista palveluistamme.

Piha- ja maisemasuunnittelu                Piharakentaminen – yksityisasiakkaat

Suunnitteluprosessin kuvaus                Pihojen hoito

Konsultointi                                              Selvitykset

Rakennuttaminen ja valvonta

Piha- ja maisemasuunnittelun lisäksi tarjoamme myös liikennejärjestelyjen ja pysäköintialueiden suunnittelua (vahvuutemme esim. yritys- ja taloyhtiöpihoissa).

Suunnitelman tarkkuustaso valitaan asiakkaan tarpeen ja toiveiden mukaisesti. Katso lisää Suunnitelman tasot.

On ajatuksesi sitten toteuttaa piha itse rakentamalla tai teettää se viherrakentamisen ammattilaisella, saat MaisemaVisiolta tarpeisiisi sopivan suunnitelman.

Suunnittelun hinta

Hinnoittelu tapahtuu aina kohteen laajuuden ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Mm. lähtötietojen tarkkuus (ja lisämittaustarpeet), korkeuserot, olemassa oleva kasvillisuus, suunniteltavien rakenteiden määrä ja tarvittavat detaljit vaikuttavat suunnittelun työmäärään ja sitä kautta suunnittelun hintaan.

Esimerkiksi yleis-/luonnossuunnitelma omakoti- tai rivitalon yksityispihaan voi maksaa noin 700 eurosta ylöspäin, toteutussuunnitelma 1200 € ylöspäin. Tarjous tai hinta-arvio laaditaan yleensä ensimmäisen käyntikerran jälkeen. Suunnittelua voidaan toteuttaa joko tuntityönä eli laskuttaa todellisen käytetyn ajan mukaan, tai suunnitteluprojektista voi pyytää kokonaishintatarjouksen. Matkakulut veloitetaan toteuman mukaisesti (vuonna 2017 0,43 €/km + alv).

Suunnittelutyön hinta on yleensä noin 5-10 % koko viherurakasta; kuitenkin suunnitelmaan käytetyt kustannukset maksavat itsensä takaisin:

 • riittävän tarkalla suunnitelmalla urakkatarjoukset ovat keskenään vertailukelpoisia ja toteutusvaiheen muutosten (ja kustannusten) määrä vähenee
  • yleinen virhe on pyytää rakentamisen tarjouksia yleissuunnitelmalla, jolloin urakoitsijoiden antamat tarjoukset eivät välttämättä ole vertailukelpoisia keskenään. Eroja voi olla mm. taimien koossa ja istutustiheyksissä, sekä yleisessä laadussa. Epätarkoilla suunnitelmilla myös yleensä saa kalliimmat hinnat koska urakoitsija joutuu laskemaan urakkaan ’epävarmuustekijöitä’
 • riittävän aikaisin talon rakennusvaiheessa tehty suunnitelma voi merkittävästi vähentää maansiirtotöitä
 • jos toteutat pihan rakentamisen itse, voit luottaa siihen, että valinnat ovat toimivia ja esim. ammattilaisen valitsemat kasvit menestyvät ja voivat hyvin – vältyt virheinvestoinneilta
 • suunnittelijan käyttämät ohjelmistot auttavat määrälaskennassa ja vältyt ostamasta ylimääräistä tavaraa

Kustannussäästön lisäksi saat ympäristön, joka on  suunniteltu, viihtyisä, laadukas ja elämyksellinen kokonaisuus -pääset todella nauttimaan pihastasi.


ota yhteyttä